Veel gestelde Vragen
Waarom is buiten spelen belangrijk?

Buiten spelen is gezond, leuk en leerzaam. Buiten spelen is van invloed op de motorische en intelectuele ontwikkeling van een kind.

 


naar boven

Wie kan ons helpen met extra geld?

Er zijn diverse fondsen waar u een beroep op kunt doen als vereniging- of stichting. Bijvoorbeeld Jantje Beton, Woonservice Vitaal projectenfonds, Rabo projectenfonds.


naar boven

Wat kost het lidmaatschap van Speeltuinoverleg?

De contributie bedraagt € 7,50 per jaar voor elke speelplek wat wordt beheerd.
Het is mogelijk dit bedrag automatisch te laten inhouden bij de vergoeding van de gemeente à € 115,00. Hiervoor moet een machtiging worden getekend, zie Leden / Contributie.


naar boven

Welke vergoeding krijgen we van de gemeente?

De vergoeding voor elke speeltuin is € 115,00 per jaar. Deze bijdrage is bedoeld voor het kleine onderhoud in de speeltuin. Zoals bijvoorbeeld verven.


naar boven

Wanneer krijgen we nieuwe toestellen?

Toestellen die zijn afgekeurd worden vervangen. Hierover heeft het Team Spelen van de gemeente altijd vooraf overleg met de betreffende speeltuinvereniging.
Aanvullende toestellen kunnen worden aangevraagd bij de gemeente. Wanneer er voldoende geld is, kan dit worden uitgevoerd.


naar boven

Wat moeten we doen voor het oprichten van een speeltuin?

Ten eerste moet er draagvlak zijn in de buurt. Er moeten meerdere mensen bereid zijn zich in te zetten voor het kleine onderheid en de inspectie. Richt samen een vereniging of stichting op.
Dit betekent het laten inschrijven bij Kamer van Koophandel, vastleggen van de statuten bij een notaris en een rekening aanvragen.


naar boven